Miten sitä myyntiä ja markkinointia ehtii tekemään, jos aamulla täytyy kello 05.00 vetää saappaat jalkaan ja mennä ”oikeisiin” töihin? Päivä loppuu joskus iltamyöhällä ja perheen kanssa olisi myös mukava viettää hieman aikaa.

Tämä tilanne tuntuu olevan tuttu monilla pientuottajilla ja siihen lähdimme miettimään ratkaisua keväällä 2017.

Tarkalleen huhtikuussa 2017 Asko Männistö Torpparin Lihalta otti yhteyttä Toteutustehtaaseen esittäen ideansa uudenlaisesta tavasta lähestyä asiakasyrityksiä pientuottajien puolesta. Toukokuussa 2017 syntyi sopimus, jossa Toteutustehdas, Torpparin Liha ja Metsärannan Liha solmivat yhteistyön liittyen yksityisten lihantuottajien myyntiin ja markkinointiin ravintoloille.

Yhteistyön tavoitteena oli nostaa suomalainen yksityinen lihan tuotanto ravintoloitsijoiden kanssa uudelle tasolle. Saisimme uuden nosteen tuotteille korkeatasoisena raaka-aineena ja luotua lisäarvoa ravintoloille lähituottajien tukijan roolissa ja erilaisten konseptien avulla.

Syksyllä 2017 uusia ravintola-asiakkaita ja tuotekehittämisestä innostuneita ravintoloitsijoita/keittiöpäälliköitä on remmissä jo useampi ja yhteistyökuvioita kehitetään jatkuvasti yhä toimivammaksi.

Yritämme tuoda esiin eläinten vapautta ja eettistä kasvatusta. Arvon possut Metsärannassa kasvavat koko elämänsä turvallisessa ja tutussa ympäristössä. Tilalla on myös oma teurastamo, leikkaamo ja makkaratehdas. Hiilijalanjälki ja eläinten stressitilat ovatkin tällöin oikeastaan olemattomia. Ja uskokaa tai älkää, tämän huomaa lihan koostumuksessa ja maussa!

Askon alkuperäiskarja saa vapaasti liikkua navetasta laitumelle kesät talvet ja eläimillä on paljon tilaa temmeltää. Molemmilla tiloilla panostetaan eläinten GMO-vapaaseen ruokaan ja eläinten hyvinvointiin.

Kysyntää on ollut myös peuran lihalla, jota Metsäranta ostaa lähialueen metsästäjiltä.

Mikä olisi enemmän lähiruokaa, kuin tämä!

Onnellisten eläinten puolesta

Veera